Vegotips

 
 
TIPS!!!
 
Igår gjorde jag denna vegetariska pastasås med champinjoner, vitlök, ärtor och parmesan. Tog ärligt talat en kvart att slänga ihop och det blev så gott! Speciellt med parmesanen. Älskar ju det.
Istället för tagliatelle tog jag bönpasta istället. God och hälsosam mat helt enkelt. 
 
Vegopasta med champinjoner, vitlök & parmesan (4 portioner)

- 2 vitlöksklyftor
- 250 g champinjoner
- 3 msk smör eller margarin
- 2 dl lätt crème fraiche (franska örter)
- 2 dl frysta gröna ärter
- Salt & peppar
- 4 portioner tagliatelle
- 1 dl riven parmesanost

Skala och finhacka vitlöken. Skiva champinjonerna.
Stek champinjonerna i matfettet tillsammans med vitlöken. Rör ner crème fraiche och koka upp tillsammans med ärter. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen.
Späd champinjonsåsen med 1-2 dl av pastakokvattnet (för 4 port), häll av pastan och blanda med såsen, smaksätt med salt och peppar.
Servera pastan med riven parmesanost.

Önskar er en fin fredag! Och testa denna maträtt, grymt god!!

PUSS✶

4 kommentarer
- Caroline

Åh så gott!

linah

riktigt bra tips:D

Pauline Hurtig

kul med mattips!

anniepiie

mums, låter ju jättegott. :D