Stelton

 
Materiell lycka!!! Bytte två ljusstakar (har så många redan) som jag fick i 20-årspresent av faster och Peder till denna Stelton-termoskanna. Kikat på den länge men tyckt den varit för dyr. Blev så förvånad när de hade den på Mio. Bestämde mig för termosen och tänkte att jag skulle behöva lägga till mellanskillnaden. Men mamma kom på att hon hade en rabattcheck med sig där man fick 300 kronor rabatt när man handlade för mer än 600. Och det gjorde ju jag. Termosen och en söt bricka fick jag för 380 kornor cirka. Helt galet! SÅ HIMLA GLAD!
Vill flytta nuuu... 
 
God morgon måndag! Vaknade redan vid halv 7 imorse av att mamma och pappa väsnades, pratade med varandra och av att TV:n stod på. Älskar vårt hus och mitt rum men jag vill inget hellre än att flytta. Bo själv i en lugn och tyst lägenhet. Mitt rum ligger ju i anslutning till vardagsrummet och egentligen är det ju inget sovrum men jag gillar det för mycket för att byta till mitt gamla på ovanvåningen. Plus att mitt stora fönster släpper in en hel del ljus på morgnarna i det här rummet som också gör det svårt att sova... Det är knivigt på våren/somrarna alltså. Mycket tidiga morgnar och så har det varit i flera år nu. Ända sen jag bytte till det här rummet. Men ändå vill jag ha kvar detta mysrum.
 
Okej strunt i det nu. Är ändå skönt att vara uppe i tid. Är inte bokad på något jobb för idag ännu (går ju som timvikarie på förskolor) men helt plötsligt så kan man få ett sms och då är det skönt att vara beredd. Skulle jag inte få någon bokning inom några timmar så tar jag bort min tillgänglighet och åker till Västerås för att hänga med Vendela och shoppa lite. Har presentkort på Åhléns på 600 kronor som jag vill handla lite köksprylar för. Eller porslin. Har inte bestämt mig än.
Minns ni för ett tag sedan när jag skrev om att jag ska hyra en lägenhet. Det är på gång! Om cirka två veckor kommer jag att flytta in. Det är lite som ska fixas (vävas och målas en vägg) och hon jag ska hyra av frågade om inte jag kunde fixa det och betala lite mindre i hyra och visst kan jag det! Annars är allt klart. Möblerna får jag ju också hyra. Det enda jag tar med är all inredning jag har samt alla mina kläder. Gud vad jag längtar!!! Äntligen får jag använda allt jag samlat på mig under alla dessa år och så får jag äntligen bjuda på middagar/spelkvällar/övernattningar.
 
Nu ska jag stiga upp och käka lite frukost. Känns som att det är vrålkallt ute med tanke på att det var varit så de senate morgarna när solen har lyst. Det jag älskar är i alla fall att den värmer upp under dagen och att man då får vårkänslor. Äntligen är årets två värsta månader gjorda och nu väntar bara det roliga!
 
Önskar er en fin måndag!!!
3 kommentarer

28e februari

 
 

BRUNCH! Som jag har saknat det!! Åt ju hotellfrukost varje dag i Norge och blev ganska trött på det (sjukt va, att man kan tröttna på det) men nu var det några veckor sen sist och mums!!!
Jag och syster körde en lite enklare variant imorse. Hon stekte pannkakor till henne och åt med sylt och grädde och jag körde grekisk yoghurt, honung och supermüsli samt rotfrukstbröd med avokado. Avokado är helt klart bästa pålägget. Med salt och svartpeppar, mmm!

Hej! Jag mår bättre. Mycket bättre än vad jag har gjort de senaste dagarna. De har varit otroligt tuffa men jag har omringat mig av världens bästa vänner och syster. Med de vid min sida klarar jag allt♥

Det har varit en otroligt knackig vecka. Orolig och hemsk. Fastän det inte går att förstå vad som har hänt så börjar vardagen flyta på som vanligt. Men ibland (ganska jätteofta) så slås man av tanken av vad som hänt och jag blir bara så ledsen inombords. Jag får inte bilden ur huvudet av hur det kan ha gått till. Och så tänker jag konstant på hans familj och vänner. Hela deras värld har rasat. Det är fruktansvärt!

Helgen har i alla fall varit bra! Lugn och väldigt skön. Att få vakna upp idag till det härliga vädert och inte var bakis var ju oslagbart. Bestämt mig för att inte dricka under hela mars. Behöver det känner jag. Dels för min egen skull och efter det här som har hänt med Joel. Finns ju en miljon andra roliga saker att göra än att dricka alkohol, blir jättefull och vakna med någon slags ångest.
Nästa helg planerar jag att åka till Karlstad och hälsa på min kusin och hennes kille där. Så himla fin stad tycker jag! Och skönt att komma ifrån Norberg/Fagersta för en helg.

Har så tråkigt nu, är därför jag satte mig ner för att blogga lite. Inte för att det är tråkigt men ni förstår nog. Har inte hittat någon tid till det tidigare i veckan men nu borde uppdateringen bli bättre.
Ska i alla fall till syster ikväll. Trots att vi hängt hela dagen så saknar jag ändå henne haha... Vi hänger verkligen jämt. Imorse käkade vi brunch, slappade i soffan, gick en PW runt sjön (magiskt fint) och gick förbi farfar efter det. Älskade gubbe! Han blev så glad♥ Nu ska hon iväg på babyshower i några timmar men efter det återförenas vi igen. Mys!

Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en bra helg!! Kramar

5 kommentarer

Vila i frid älskade Joel

Vart ska jag ens börja... Det jag har fruktat mest har nu inträffat. Igår kväll när de sökte efter Joel i vattnet så fann de honom, en bra bit under vattenytan i Strömsholms kanal, vid slussarna. Jag har fått höra att hans hittades med nerdragna byxor så det är en ofattbar olyckshändelse som har inträffat. Han ringde sin bästa kompis när han stod och kissade, och efter det måste det ha inträffat, att han fallit och senare drunkat.
Det är en sådan frukstansvärd händelse, att sånt här ens kan hända. Det är så overkligt. Att det inte skett fler olyckor där är ett under. Hamnkrogen ligger där nere vid vattnet, hur många fulla människor som helst tar sig över "slussenbroarna", det finns inget staket längs med kanalen och faller man är det nästan omöjligt att ta sig upp. Dels är det otroligt strömt och dels så är det meterhöga väggar längs en stor del av själva kanalen. Det måste bli förändring nu. Säkerhet i första hand. Man lär sig av sånt här men det är tyvärr när det är försent. Jävla skit.
 
Jag är så tom. Jag vet inte vad jag känner. Det är bara som ett hål inom mig. Jag ordnade en fest för att fira mina 20 fyllda år och att något sådant här skulle hända är overkligt. Men det har hänt nu och det går inte att förstå. Hur livet kan ta vändning så fort. Han blev inte mer än 21 år. Det är det jag hatar mest.
 
När jag tänker på vad hans familj, släkt och vänner går igenom så går jag sönder. Jag mår piss men då kan jag inte ens föreställa mig hur de mår. Ingen ska behöva gå igenom något sådant här.
 
Jag är helt utmattad och förstörd. Men på något konstigt sätt känner jag mig lättad. Denna konstanta undran och oron som pågick från att Joel försvann i söndags har lagt sig. Nu vet vi. Vi alla har fått svar på vart Joel har befunnit sig.
Jag har vetat om detta sedan i söndags. Och det tror jag egentligen att alla faktiskt har. Men man har ändå haft hopp om att något annat ska ha hänt. Att han kanske blev kidnappad eller vad som helst. Men man har ändå hela tiden tänkt på det jävla vattnet. 
Jag är glad (det låter helt sjukt men det är svårt att uttrycka sig) att de fann honom så pass fort. Att jag och alla andra slapp vänta i veckor eller månader. Att de hittade honom nu och inte när isen smälter i vår. Att man nu kommer kunna gå vidare för man har fått svar på vart han är.
 
Jag är också glad att han hittats överhuvudtaget. Jag är glad att jag, hans familj och vänner kommer få ta ett fint farväl av honom. Jag är glad över att veta att han har det bra nu. Änglarna kommer ta hand om dig väl nu
 
Händelsen är ingens fel. Ingen ska känna skuld och ingen hade kunnat göra något annorlunda. Det var en olyckshändelse. Det är självklart svårt att tänka så men man har inget att val för det är så det är.
 
-
 
Vila i frid Joel
 
Alla mina tankar går till Joels nära och kära.
Ta hand om varandra där ute och sköt om er!
 
5 kommentarer