Stickade ormar

Jag ska visa er mina ormar som jag stickar. Superenkelt och kul!


Du behöver:
Garn i valfria färger+stickor
Sytråd+nål
'Fäst-nål' att fästa själva stickningen med
(Knappar)

1. Börja med att sticka så stor orm du vill ha (jag brukar köra med 10-15 maskor) och fäst sedan.
2. Vik det stickade stycket på mitten så som du tänkt att ormen ska se ut och ta så lång bit garn det behövs för att fästa ormen så att den blir hälften så 'tjock' som själva stickningen var från början. Fäst tills du bara har en kortsida kvar att fästa.
3. Du har fyllning/bomull om stoppar 'ormen' med. Använd dig av en sticka för att få fylling/bomull längst fram.
4. Fäst den sista delen av 'tuben' som blivit.


Tips: Använd en lika lång bit ståltråd som ormen och böj till så att den ej kan tränga igenom stickningen och göra illa någon. Då blir ormen rörliga.


5. Gör sedan tungan genom att sticka en remsa som består av två maskor och du gör ca 3,5 cm lång och en remsa som du gör ca 2 cm långa, Sätt sedan ihop dem som ett Y med den färgen tungan är fast med sytråd när du fäst stickningen.

6. Fäst tungan i en av delarna på den stickade 'tuben' med hjälp av sytråd.
7. Gör ögon genom att knyta knutar av garnet i den färgen ögonen ska bli. Avänd sytråd fär att få en fin rund form. Det går även bra att använda knappar som ögon som du fäster i 'tuben'.
8. Fäst ögoen i tuben/ormen där du vill att de ska sitta med hjälp av sydtråd i samma färg som ögonen. Sedan snyter su några knutar svart sytråd som blir som pupiller. Sy dem mitt i ögat och ner under ögat och upp igen och fäst.

KLART!

3 kommentarer

Oväder

Förlåt att det tog lite tid innan jag publicerade upp inlägget om hjärtarna, men det kom ett oväder efter den stekheta dagen! Jag trodde nästan att jag inte hann spara inlägget om hjärtarna som jag hade kommit halvvägs med innan någon nere drog ut jacket... Hela tiden under ovädret försökte jag intala mig själv om att det hade sparats och som tur hade det det!:)


Vasen och mindre parfymflaska kommer från Klockargården, större parfymflaska från Åhlens och i:et från Mio.
1 kommentar

Hjärta i ståltråd - beskrivning

Nu ska jag visa hur man gör dessa fina hjärtan i ståltråd. En enkel variant och en variant som hängs på t.ex en kruka eller sätts i jorden.

 
Enklare variant med pärlor som hänger i sytrådenEn variant då man sparar en bit av ståltråden man fäster med och gör som en liten krok som sedan hängs över kanten. Jag har satte dit några pärlor innan jag böjde ståltråden till en krok.

Du behöver:
En bit ståltråd, beroende på storlek
Pepparkaksform
Tång
(Pärlor, band t.ex)

1. Börja med att klipp en lagom bit ståltråd och knipsa av.


2. Gör ståltråden rak genom att dra i båda ändarna. Använd dig av en pepparkaksform och sätt ståltråden i hjärtformens 'böj'. (Se bild hur du börjar)


3.Följ pepparkaksformen form och böj vi hjärtats 'spets' längst ner och fortsätt följa formen tills du möter andra ändan av ståltråden i hjärtats 'böj'. (Se bild hur du böjer vid spetsen)
4. Klipp av ståltråden så att den blir ca 4-5 cm när du böjt ståltråden runt formen.


5. Fäst sedan med den 4-5 cm cm långa ståltrådsbiten genom att snurra några varv ståltråd runt andra ändan.
6. Sätt sedan tillbaka hjärtat på formen (hjärtat kan ha blivit lite runt i formen) och forma efter pepparkaksformen. Tryck sedan hjärtats 'böj' mot någonting som inte förstörs lätt, t.ex något i tjock metall eller fönsterbräda i sten..


7. Ta av hjärtat från formen och forma lite på egen hand och så har du ett finfint hjärta i ståltråd!

Om du vill göra ett hjärta som händer över 'blomkrukekant' eller hjärta som sitter i jorden:

Hjärta som hängs över kant:
Gör samma sak som i de 5 första punkterna, men istället för att klippa av fästbiten sparar du den och fäster. Sedan när du fäst går du tillbaka till hjärats 'böj' och böjer ståltråden så att den står rakt upp ovanför 'böjen'


Hjärta som sätts i jorden:
Gör samma sak som i de 5 första punkterna, men istället för att börja att forma hjärtat från 'böjen' ska du börjar på 'spetsen' och göra ett märke vi 'böjen' och fortsätta forma efter pepparkaksformen ner till 'spetsen' igen. Gör som på kant-hjärtat men vid spetsen.
Syns väldigt dåligt! Men det sitter ett hjärta där:)
Alla dessa hjärtan jag vist tog mig mindre än tio minuter att göra. I början kan det vara lite krångligt, men man lär sig snabbt!:)

Om du inte förstår någon/några av förklaringarna är det bara att hojta till så förklarar jag tydligare!
1 kommentar