Soltorkad tomat-carbonara
Hacka soltorkade tomater och stek tillsammans med grädde. Låt grädden tjockna till rejält. Ha i pyttelite liquid smoke. Har du i för mycket kommer det inte smaka gott alls så ta det försiktigt! Smaka av och tillsätt eventuellt mer.
Häll av pastavattnet medan pastan är sådär perfekt al dente. Häll sedan i pastan i stekpannan med grädd/tomatblandningen. Rör runt ordentligt så att all pasta täcks av sås.
Häll sedan i ägg/ost-blandningen i stekpannan och rör runt ytterligare. Se till att inte ha stekpannan på en varm platta för då kommer det bli äggröra istället för en god och krämig sås.
Servera med färskmalen svartpeppar och mer parmesan. Och gärna något färskt bröd till och en näve ruccola.
Jag hackade småtomater och färsk champinjon igår och fräste en liten stund i olja innan jag tillsatte de soltorkade tomaterna och grädden för att göra det mer "matigt".
Alltså jag ber er, testa denna rätt! Helt galet gott och nyttigt på en och samma gång.
Kram!
Jag älskar sådan mat! Kram