Havregrynstårta

Tårtan med hallon och blåbär på, den är magisk vill jag lova! Och daimtårtan var också himmelsk såklart. Men just havregrynstårtan med bären på är min absoluta favorit. Den är så god. Ni anar inte! Den är så enkel att göra och så jäklas god att man smäller av.
Bilden är från igår när vi firade farfar som blir 80 nästa vecka. Vad överrsakad han blev på hotellet när hela släkten stod där. Och vad trevlig kvällen blev!
Världens godaste havregrynstårta
2 koppar havregryn (ca den storleken)
1 kopp mjöl
1 kopp socker
125 gram smält smör
2 tsk bakpluver
1 ägg
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i det smälta smöret och rör om.
Platta ut degen på bakplåtspapper på en plåt (spar 2 cm till kanterna). Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 175 grader.
Ta ut och låt svalna.
Fyll tårtan med jordgubbssylt och vaniljkräm mellan bottnarna och toppa med grädde. (Fyll tårtan dagen innan för att få den riktigt saftig och god men vänta med att ha på bären, det gör du strax innan servering)
På bilden har vi gjort två bottnar och det blir en riktigt stor tårta som räcker till många. Om den är till lite färre gäster så kan man göra en botten och dela på halva.
Har ni frågor så är det bara att fråga på! Önskar er en fin söndag! Kram!
MM, gott!