Hjärta i ståltråd - beskrivning

Nu ska jag visa hur man gör dessa fina hjärtan i ståltråd. En enkel variant och en variant som hängs på t.ex en kruka eller sätts i jorden.

 
Enklare variant med pärlor som hänger i sytråden







En variant då man sparar en bit av ståltråden man fäster med och gör som en liten krok som sedan hängs över kanten. Jag har satte dit några pärlor innan jag böjde ståltråden till en krok.

Du behöver:
En bit ståltråd, beroende på storlek
Pepparkaksform
Tång
(Pärlor, band t.ex)

1. Börja med att klipp en lagom bit ståltråd och knipsa av.


2. Gör ståltråden rak genom att dra i båda ändarna. Använd dig av en pepparkaksform och sätt ståltråden i hjärtformens 'böj'. (Se bild hur du börjar)


3.Följ pepparkaksformen form och böj vi hjärtats 'spets' längst ner och fortsätt följa formen tills du möter andra ändan av ståltråden i hjärtats 'böj'. (Se bild hur du böjer vid spetsen)




4. Klipp av ståltråden så att den blir ca 4-5 cm när du böjt ståltråden runt formen.


5. Fäst sedan med den 4-5 cm cm långa ståltrådsbiten genom att snurra några varv ståltråd runt andra ändan.
6. Sätt sedan tillbaka hjärtat på formen (hjärtat kan ha blivit lite runt i formen) och forma efter pepparkaksformen. Tryck sedan hjärtats 'böj' mot någonting som inte förstörs lätt, t.ex något i tjock metall eller fönsterbräda i sten..


7. Ta av hjärtat från formen och forma lite på egen hand och så har du ett finfint hjärta i ståltråd!

Om du vill göra ett hjärta som händer över 'blomkrukekant' eller hjärta som sitter i jorden:

Hjärta som hängs över kant:
Gör samma sak som i de 5 första punkterna, men istället för att klippa av fästbiten sparar du den och fäster. Sedan när du fäst går du tillbaka till hjärats 'böj' och böjer ståltråden så att den står rakt upp ovanför 'böjen'










Hjärta som sätts i jorden:
Gör samma sak som i de 5 första punkterna, men istället för att börja att forma hjärtat från 'böjen' ska du börjar på 'spetsen' och göra ett märke vi 'böjen' och fortsätta forma efter pepparkaksformen ner till 'spetsen' igen. Gör som på kant-hjärtat men vid spetsen.








Syns väldigt dåligt! Men det sitter ett hjärta där:)




Alla dessa hjärtan jag vist tog mig mindre än tio minuter att göra. I början kan det vara lite krångligt, men man lär sig snabbt!:)

Om du inte förstår någon/några av förklaringarna är det bara att hojta till så förklarar jag tydligare!
1 kommentar
Linnea Granström- Mamma till Ebba ♥

Så mycke fina tips man hittar på din blogg, tummen upp! :)